Hyvä huolto ja kunnossapito on tärkeässä asemassa kaikkien koneiden kohdalla. Myös traktorit ja maatalouskoneet tarvitsevat hyvää huoltoa kestääkseen käytössä pidempään, pysyäkseen kunnossa ja turvallisena käyttää. Myös varaosien valinnassa ja käytössä kannattaa ostaa ne merkin mukaisesti. Esimerkiksi New Holland maatalouskoneisiin kannattaa hankkia New Holland varaosat, jotka sopivat niihin parhaiten. Jos olet kiinnostunut lukemaan lisää maatalouskoneista, traktoreista ja niiden varaosista, tervetuloa tämänkertaisen kirjoituksen pariin.

Miten maatalouskoneita kannattaa huoltaa, että ne säilyvät parhaassa käyttökunnossa

Kaikki koneet ja laitteet tarvitsevat säännöllistä huoltoa, koska ne kuluvat käytössä, samoin kuin niiden öljyt ja nesteet myöskin. Varsinkin sesonkiaikana on tärkeää että tarvittavat maatalouskoneet toimivat parhaalla mahdollisella tavalla. Koneiden yllättävät viat tai hajoaminen voivat myös johtaa tulojen menetyksiin, jos koneita ei pystytä käyttämään silloin, kun niitä tarvitaan. Maatilalla tarvittavat koneet muodostavat myös merkittävän kuluerän, joten niitä kannattaa huoltaa hyvin, että niiden kunnossapitokustannukset saa pidettyä kurissa.

Säännöllinen huolto tehdään maatalouskoneille päivittäin, viikoittain ja vuosittain

Säännöllisiä huolto- ja kunnossapitotyöt, joita tehdään traktoreille ja muille maatalouskoneille, ei kannatta koskaan laiminlyödä. Huolto on toimenpide, jonka avulla varmistetaan, että koneet ja laitteet pystyvät toimimaan tehokkaasti ja suoriutumaan tarvittavista tehtävistä. Päivittäisiin huoltotoimenpiteisiin kuuluvat esimerkiksi paljon käytössä olevien maatalouskoneiden peseminen, koska erittäin likaiset osat voivat aiheuttaa vaurioita mekaanisiin osiin. Jäähdyttimen säleikkö kannattaa myös puhdistaa päivittäin pölystä ja liasta ja siihen voi käyttää paineilmaa. Puhtaalla jäähdyttimen säleiköllä voi ehkäistä moottorin lämpötilan kohoamista. Myös ilmansuodatin kannattaa puhdistaa, jotta moottoriin pääsee virtaamaan riittävästi puhdasta ilmaa. Moottorin öljyt ja nesteet kannattaa tarkistaa säännöllisesti ja riippuen koneenmallista ja merkistä, tehdään määräaikaishuollot tehdä huolto-ohjeiden mukaisesti. 

Huoltosopimus kannattaa tehdä uusille koneille jo ostettaessa

Koneiden säännölliseen huoltoon huoltosopimus voi olla käyttäjälle vaivattomampi tapa pitää yllä koneiden huoltorytmiä. Huollot kattavat koneen merkin ja mallin mukaiset määräaikaishuollot, kuten myös varaosat ja nesteet. Kun käytössä on New Holland koneet, huoltosopimus on mahdollista solmia New Holland merkkiä huoltavan yrityksen kanssa, jolloin huoltosopimus kattaa New Holland varaosat. Kaikilla valmistajilla on myös ohjeet koneiden huoltoon ja käyttöön, joita kannattaa aina noudattaa, että ne pysyvät parhaassa käyttökunnossa. Hämeen traktorihuolto tarjoaa varaosat, huollot ja korjaukset maatalouskoneille. 

 

jaa