Traktori on erittäin kätevä työväline talon ja pihan rakennuksessa sekä kodissa, jossa on vähän enemmän pihaa, tai vaikka oma tie. Seuraavassa käydäään läpi traktorin hyödyntämiskohteita.

Rakentaminen

Talon perustamisen vaiheisiin kuuluu paljon kaivuutöitä ja maatavaran siirtelyä, jolloin kauhalla varusteltu traktori tulee kovaan käyttöön. Myös perustustöiden jälkeen se on mainio apu maa-aineksen tasailuun sekä rakennustarvikkeiden siirtelyyn. Usein rakennusvaiheessa saattaa olla sellaisia osia mitkä ei siirry miesvoimalla. Myös salaojien ja kaivojen teko onnistuu hyvin, kun traktoriin on oikeanlaiset lisäosat hankittuna - rakennusmaalla siitä on siis moneksi. Eikä kaikkia osia ole tarpeellista ostaa vaan, jotkin alan liikkeet vuokraavat lisäosia hyvään hintaan.

Pihatyöt

Pihatyötä tulee jos jonkilaista talon valmistumisen jälkeen. Uudelle tontille voidaan joutua tekemään isoakin maanmuokkausta, jotta siitä saadaan mieleinen. Voidaan tehdä tarkoituksella korkeus eroja pihamaalle, tai vaikka kaivaa paikat puu- tai pensasistutuksille. Maanperustustöissä on saattanut löytyä isojakin kivenlohkareita, jotka halutaan myöhemmin asetella pihamaalle kauniiksi asetelmiksi ja näiden siirtelyyn tarvitaan myös koneellista voimaa. Kannattaakin pitää mielessä piharemontin yhteydessä mihin kaikkeen traktoria tarvitsee ja jakaa työvaiheet suunnitelmallisesti, niin lisäosia ei tarvitse vaihtaa usempaan kertaan.

Lumityöt

Lumityöt ovat tuttu juttu monille meistä. Monissa talouksissa ainut työväline on lumikola, mikä on todella hidas tapa. Traktorilla lumiytöt sujuvat nopeasti ja traktorin kuluja voi jakaa talven ajan vaikka naapureiden kanssa, jos samalla voi hoitaa heidänkin pihat.

Tienhuolto

Joillakin meistä saattaa olla myös omat tiet, joiden huoltoon traktori on lähes ehdoton. Usein roudan nostaamaa tietä joudutaan tasoittamaan kerran vuodessa, sekä talvella hiekotus on lumenaurauksen lisäksi tärkeää. Sama kuin pihojen aurauksessa, myös tässäkin traktori voidaan ottaa niin sanotusti yhteistalouskäyttöön naapurien kanssa.

Muista traktorin huolto

Traktorin huolto on tärkeää, jotta se pysyy hyväkuntoisena koko vuoden ja suurimmilta korjauslaskuilta vältyttäisiin. Yleensä ottaen huolto kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen sesonkiaikaa sillä jos tämän yhteydessä huomaa jotain korjaustarpeita, voi sen viedä huoltoliikkeeseen jo ennen ruuhkaisaa aikaa. Näin asia hoituu nopeammin, jopa edullisemmin sekä pääset heti traktorilla työntekoon, kun tarve ilmenee.

Traktorin huoltoa Hämeen alueella tarjoaa esimerkiksi: Hämeen traktorihuolto

jaa